Mesaanvallen in Jeruzalem; 2 gewonden, dader gedood

vrijdag 31 mei 2019 |  Redactie Israel Today
Twee mensen werden vanochtend op verschillende plaatsen in de Oude Stad van Jeruzalem door een Arabische terrorist met een mes aangevallen.

De aanvallen vonden plaats kort na 6:30 uur plaatselijke tijd. Eerst werd een 50-jarige man in de buurt van de Damascuspoort neergestoken en ernstig gewond door een 19-jarige Arabier. De aanvaller vluchtte en stak een 16-jarige jongen neer niet ver van de Choerva Synagoge. Daarna werd hij geneutraliseerd door de Israëlische veiligheidstroepen en overleed.

De 16-jarige jongen raakte middelzwaar gewond. Na de aanval rende hij naar de synagoge toe en vroeg om hulp. Een dokter verleende eerste hulp, daarna werd de gewonde naar het Hadassah Ziekenhuis gebracht. Hij wordt nu beschreven als licht gewond.

De 50-jarige man werd naar het Shaarei Zedek Ziekenhuis gebracht. Zijn toestand wordt nog steeds beschreven als ernstig gewond.

De 16-jarige jongen in een ambulance (Foto: Hadas Parush/Flash90)

Het mes van de terrorist (Foto: Isr. politiewoordvoerder)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.