Joodse weduwe: Frankrijk, controleer uw steun aan PA

donderdag 30 mei 2019 |  Redactie Israel Today
De weduwe van een anderhalf jaar geleden vermoorde rabbijn heeft in Parijs een ontroerende toespraak gehouden, waarin zij de Franse politici opriep om de besteding van aan de Palestijnse Autoriteit (PA) uitbetaalde belastinggelden beter te controleren.

De Parijse conferentie over BDS en antisemitisme. (Foto: Regionale Raad van Samaria)

'In 2016 heeft Frankrijk 16 miljoen euro aan de PA overgemaakt. Controleer hoe dit geld uitgegeven is. Sta erop dat het niet wordt gebruikt voor het betalen aan moordenaars,' riep Yael Shevah op tijdens een dinsdag gehouden conferentie van de Regionale Raad van Samaria en Franse parlementsleden, meldt Ynet. Haar 35 jaar oude echtgenoot Raziel werd in januari 2018 door een Arabische terrorist doodgeschoten.

'33 jaar geleden ben ik in Parijs ter wereld gekomen', vertelde Shevah op de conferentie, waar het erom ging om wegen te vinden om het toenemende kleineren van Israël en de Joden in Frankrijk te bestrijden. 'Toen ik acht jaar oud was, verhuisde ik met onze familie naar Israël, waar ik mijn geliefde man Raziel leerde kennen. We zijn 12 jaar getrouwd en hebben zes kinderen. Een prachtig, gelukkig gezin, zonder grote problemen. 18 maanden geleden is mijn echtgenoot op weg naar huis vermoord. De moordenaar zei tegen de rechter dat hij mijn man op basis van diens Joodse uiterlijk heeft uitgekozen'.

Shevah vertelde dat haar leven wordt bedreigd door zowel degenen die de Joodse Staat willen delegitimeren, alsook door hen proberen Joden te vermoorden. 'Wij leven onder permanente bedreiging, zowel van de kant van de terreur als van de BDS-beweging. Europa gelooft dat we daar waar we zijn niet moeten wonen, en anderzijds heeft de islamitische terreur, die Europa al diverse malen heeft geteisterd, het op ons gemunt. De Palestijnse Autoriteit behandelt deze terroristen als helden en betaalt hen voor hun moorddadige daden'.

Dat Frankrijk de besteding van de overgemaakte geldbedragen beter moet controleren, blijkt duidelijk uit het geval van Shevah. De moordenaar van haar man heeft voor zijn daad geld van de Palestijnse Autoriteit ontvangen.

'Mijn boodschap aan u is niet moeilijk: Ontdek de waarheid. Veel landen, waaronder Frankrijk, steunen de Palestijnse Autoriteit financieel. Ik verzoek u dringend: zoek uit waarvoor uw geld wordt gebruikt.'

Het antwoord van het Franse parlementslid Claude Goasguen geeft hoop. Hij gaf toe dat het Franse publiek niet met dit verschijnsel vertrouwd is, en hij noemde het barbaars en volledig onacceptabel.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.