Herodes' leven onthuld in vernieuwd bezoekerscentrum

donderdag 30 mei 2019 |  Redactie Israel Today
Na vijf jaar onderzoek en intensieve arbeid door de beste archeologen van de Israel Antiquities Authority en deskundigen van de Israel Nature and Parks Authority, en een investering van meer dan 150 miljoen NIS door de Edmond de Rothschild Foundation, werd woensdagavond in het Caesarea National Park een nieuw bezoekerscentrum geopend.

De Israëlische president Re'oeven Rivlin en barones Ariane de Rothschild waren aanwezig bij de openings­ceremonie van het monumentale restauratieproject van het Havengewelven Bezoekerscentrum in het Caesarea Nationaal Park, dat het publiek oog in oog brengt met de vermetele, complexe en tegenstrijdige koning Herodes, gepresenteerd als nooit tevoren.

De tentoonstellingszalen in het hart van de 7 meter hoge gewelven omvatten een verscheidenheid aan tentoonstellingen en een weelde aan archeologische schatten, die al meer dan 2000 jaar verborgen zijn in het land Israël.

Centraal in de tentoonstelling staat een vertoning van een internationaal geproduceerd historisch epos over de zeer complexe figuur van koning Herodes. De overdadige productie brengt de visie, intriges, verlangens, hartstochten, passies, moorden en dromen tot leven die Herodes hier - in het hart van de oudheid van Caesarea - heeft meegemaakt.

Foto's: Met dank aan de Israel Antiquities Authority.

De haven van Caesarea en zijn archeologische overblijfselen is een van de populairste toeristische trekpleisters in Israël. Vorig jaar kwamen bijna een miljoen bezoekers het Romeinse amfitheater bezoeken, over de promenade met zijn vestingwerken en wachttorens lopen, de oude synagoge bewonderen die getuigt van het Joodse leven in de stad, wandelen tussen de overblijfselen van het paleis en de tempels en het aquaduct bewonderen.

Tijdens vakanties en pauzes worden er paardenrennen opgevoerd en optredens gehouden in de oude hippodroom die op de site bewaard is gebleven. Tussendoor kun je tijd doorbrengen op het kunstenaarsplein, in de cafés en de verschillende aantrekkelijke restaurants, allemaal met uitzicht op de open zee.

Het nieuwe bezoekerscentrum wordt op 1 juni geopend voor het publiek en is toegankelijk voor bezoekers met speciale behoeften. Toegang tot het centrum is gratis voor houders van National Park kaarten (NIS 39 per volwassene of ongeveer € 10, NIS 24 per kind of ongeveer € 6 en gratis voor Israel Nature and Parks Pass leden).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.