Video van de dag: Wiel­rennen in Jeruzalem

woensdag 29 mei 2019 |  Redactie Israel Today
Op 3 mei vond in Jeruzalem de GFNY wieler­wedstrijd plaats. De zogenaamde Gran Fondo-wieler­wedstrijden zijn niet bedoeld voor professionele fietsers, maar voor iedereen. Het zijn lange­afstands­wedstrijden, die ook hellingen omvatten.

Fondo betekent uithoudings­vermogen in het Italiaans. En dat is wat je nodig hebt voor deze wedstrijden. Er wordt gezamenlijk gestart, zoals bij een marathonloop. In de Verenigde Staten werd in 2009 begonnen met de Gran Fondo-evenementen. Nu bestaan deze wedstrijden voor iedereen in veel landen, sinds 2012 ook in Israël.

Nu werd de GFNY race, evenals een jaar geleden, in Jeruzalem gereden. Daar had men de keuze tussen twee afstanden, een 130 km lang parcours en een 70 km lange afstand, die Medio Forno werd genoemd.

De video van vandaag toont ons de indrukken van een deelnemer, beginnend met een voorbereidende rit in en rond Jeruzalem, onder meer naar het Yad Kennedy Monument in de bergen van Jeruzalem, gevolgd door een bezoeken aan de Oude Stad van Jeruzalem. Dan begint de race. Op het einde is er een interview met de winnaar van deze bijzondere wielerwedstrijd op een misschien nog wel meer speciale plaats. Wie er nu zin in heeft gekregen, kan zich al inschrijven voor de GFNY Jeruzalem wedstrijd van 2020.

De route

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.