Palestijnen verhinderen aanval van ISIS op Israëli's

zondag 26 mei 2019 |  Ryan Jones
De Palestijnse Autoriteit verijdeld onlangs een complot van ISIS om Israëli's op te blazen door de arrestatie van een plaatselijke lerares, die door de radicale jihadistische groepering was gerekruteerd.

Alaa Bashir is een 23-jarige Koranlerares uit een dorp in Samaria, de zogenaamde 'West Bank'. Bashir was via een door de terroristen opgezette Telegram-kanaal in contact gekomen met ISIS en verleid om zich bij ISIS aan te sluiten. Ze was zo toegewijd aan de ISIS-zaak dat Bashir ermee instemde een zelfmoordterroriste te worden, met als doel een massamoord op Israëlische Joden. Ze werd twee weken geleden gearresteerd door de politie van de Palestijnse Autoriteit.

Er was aanvankelijk een wijdverbreid protest tegen de arrestatie van Bashir, wat de Palestijnse Autoriteit ertoe aanzette om een vage verklaring te geven dat de jonge onderwijzeres een plan had gemaakt om 'de regionale stabiliteit te verstoren'.

De gearresteerde lerares (Facebook Ynet)

Pas later vernam het Israëlische nieuwsportaal Ynet uit Palestijnse bronnen, dat Bashir door ISIS was gerekruteerd om een zelfmoordaanslag op Israëli's uit te voeren. Tijdens ondervraging erkende zij dat ze in contact was met ISIS-agenten in Syrië en de Gazastrook, die haar leerden hoe om grote explosieve ladingen te maken.

Blijkbaar is Bashir al enige tijd bekend bij Palestijnse veiligheidsfunctionarissen als een potentiële bedreiging gezien haar connectie met Al-Qaeda, en later met ISIS. Maar omdat zij het nichtje is van een hoge officier in de Palestijnse Algemene Inlichtingendienst, werd er geen actie ondernomen totdat er bewijs was dat Bashir daadwerkelijk van plan was om anderen te schaden.

Hoewel dit niet vaak wordt gemeld in de reguliere media, werken de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit routinematig samen met hun Israëlische tegenhangers en verhinderen ze een groot aantal geplande aanvallen tegen Israëli's.

Maar tegelijk blijft de leiding van de Palestijnse Autoriteit die terroristen, die erin slagen Israëli's te vermoorden, prijzen en financieel ondersteunen, waardoor er nog meer worden aangemoedigd om in hun voetsporen te treden. Daarom kan worden gesteld, dat de inspanningen van de Palestijnse politie om een einde te maken aan de terroristische aanslagen op Israëli's minder te maken aan de voorwaarden van de ondertekende vredesakkoorden ter bevordering van een klimaat van co-existentie, maar meer met de bescherming van de huidige Palestijnse belangen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.