Moet Israëlische pro-homo agenda evangelischen aanstoot geven?

zondag 26 mei 2019 |  David Lazarus
Israël is trots (bedoeld als woordspeling) op zijn pro-homoseksuele houding, als een poging om de wereld te laten zien dat de Joodse Staat een open, democratische en toegefelijke samenleving is.

We hebben regelmatig homomarsen, promoten Joodse homofiele beroemdheden en onze meest bevolkte en productieve stad, Tel Aviv, is een Mekka geworden voor de LGTB-beweging.
Maar zal deze strategie, om iets dat 'goodwill voor de mensheid' lijkt, te demonstreren, een terugslag van onze vurigste aanhangers, de evangelische christenen, teweegbrengen?

In april van dit jaar, een week voor Pascha, nam de Israëlische consul-generaal in Miami, Lior Hayat, samen met andere Israëlische diplomaten, actief deel aan Miami's Pride Parade. Tijdens de mars met de LGTB menigten toonden de Israëlische functionarissen trots de homo-regenboogvlaggen, versierd met de Davidsster.

De Israëlische delegatie was zo enthousiast over hun steun voor de homo-agenda, dat ze op hun officiële Facebook-pagina van het Consulaat-generaal van Israël in Miami selfies plaatsten met de homomarsen met de tags: Geweldig feestje #Pride samen met @MiamiDolphins #FootballUnites partners @SAVELGBT @missioncontinue! Maatschappijopbouw in actie!

Het consulaat gebruikte het hele evenement als een gelegenheid om zoveel mogelijk homoseksuele toeristen naar Israëls open armen te lokken (niet als woordspeling bedoeld). In een ander bericht op de Facebook-pagina van het consulaat stond: 'Men zegt dat er een dorp voor nodig is. (...) En het onze is een kleurrijke, diverse, gastvrije en trotse familie! Dank aan al onze vrienden voor het maken van extra speciale @miamibeachpride #IsraelMiamiProud'.

Maar deze keer bleek de openlijke Israëlische steun voor de homoseksuele agenda te veel voor de lokale evangelische predikant Alberto Delgado, die de grote Alpha- en Omegakerk in Miami, Florida, leidt.

Volgens het Israëlische dagblad Ha'aretz stelde de kerk de deelname aan een pro-Israëlisch evenement uit, nadat de Israëlische diplomaten deelnamen aan de homoparade. Het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde later dat de predikant inderdaad tot een dergelijk besluit was gekomen vanwege zijn bezorgdheid dat 'Israëlische deelname aan de pride-parade de steun voor Israël binnen zijn gemeenschap zal schaden'.

Het lijkt erop dat dominee Delgado, die een van de grootste en groeiende pro-Israëlische Spaanstalige Evangelische gemeenschappen in de VS vertegenwoordigt, als een profeet heeft gesproken. Hoe lang zal Israël in staat zijn om vast te houden aan het bevorderen van een pro-homo agenda, voordat onze evangelische vrienden luidkeels protesteren en het schip verlaten? Hoeveel evangelischen zullen aan boord blijven om Israël te steunen, zolang de Joodse natie de homoseksuele agenda actief blijft promoten? Hoeveel predikanten zullen nog meer dominee Delgado volgen en hun aanzienlijke invloed gebruiken om Israël te helpen inzien, dat we bedrogen zijn door te denken dat een pro-homo agenda Israël zal helpen om acceptatie te vinden onder de naties?

De waarheid is, dat we ons laten misleiden en in een gemene val worden geleid.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.