Hamas bekritiseert Duitse beslissing over BDS

Tuesday, May 21, 2019 |  Redactie Israel Today
De Duitse Bondsdag heeft enkele dagen geleden besloten dat de BDS-beweging, die de boycot, desinvestering en sanctionering van Israël steunt, als antisemitisch moet worden aangemerkt. Hamas gaf er geen 'like' aan.

Afbeelding: Vreedzame Hamas-terroristen in de Gazastrook (Archieffoto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Integendeel: 'Deze beslissing is onaangenaam en markeert een zwarte dag in de geschiedenis van de mensenrechten en de vrijheid van meningsuiting', zo klonk het uit kringen van de groep, die officieel als terroristische organisatie worden aangemerkt. 'De Duitse Bondsdag maakt geen verschil tussen het Joodse volk en de Israëlische bezetting', kritiseerde Bassem Naim van Hamas in de verklaring op de website van de organisatie.

'Wij veroordelen deze onrechtvaardige beslissing, die het recht van het Palestijnse volk schendt om in opstand te komen tegen de Israëlische bezetting, de verschrikkelijkste bezetting in de geschiedenis. Wij komen in opstand met alle middelen die ons ter beschikking staan, en de boycot is bovendien een vreedzaam middel om ons te verzetten tegen de Israëlische bezetting', verklaarde Naim. 'We verwachten dat Duitsland het Palestijnse volk steunt totdat zijn vrijheid is hersteld en een onafhankelijke Staat kan worden opgericht.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.