De positieve effecten van een normalisering van de relatie met Israël

zondag 19 mei 2019 |  Rami Dabbas
Rami Dabbas, een wetenschapper uit Jordanië, roept de Arabische wereld op hun betrekkingen met Israël te normaliseren. Volgens hem zou dat de Arabische wereld ten goede komen. Voor Israël zou het minder uitmaken, maar juist voor de Arabieren zou het veel voordeel opleveren.

Joden en Arabieren zouden in harmonie kunnen samenleven en welvarend zijn, zoals te zien is in dit winkelcentrum in Jeruzalem.

Israël is in alle opzichten veel sterker en stabieler dan de Arabische staten. Als alle grenzen open zouden zijn, zou je waarschijnlijk geen Israëli uit Tel Aviv naar een Arabische stad zien verhuizen, maar wel andersom. Kijk maar eens hoeveel Arabieren naar Europa zijn vertrokken.’

Het conflict over het land moet worden rechtgetrokken. Het is ooit een Joods land geweest dat later door verschillende politieke machten is ingenomen en bezet, ook door Arabische moslims. Zij zijn de echte bezetters en juist zij proberen het herstel van de Joodse soevereiniteit terug te draaien. Iedereen die zowel de antieke als de recente geschiedenis kent, weet dat de Joden niet de kolonisten in deze regio zijn. Ze zijn eerder de oorspronkelijke bewoners. Wij Arabieren zijn zo arrogant geworden dat we alle historische feiten van Joodse heerschappij in dit land volledig ontkennen. De Hebreeuwse taal alleen al levert genoeg bewijs voor hun lange geschiedenis in deze regio.

In mijn vaderland Jordanië, een land dat officieel vrede met Israël heeft gesloten, is verzet tegen normalisering van de relatie met de gehate zionistische vijand zeer gebruikelijk. Mijn volk begrijpt gewoon niet dat Israël eigenlijk onze vriend is, en dat wij, als we het voorbeeld van de Joodse staat zouden volgen, ook bloeiende economieën zouden hebben net als Amerika en Europa. In plaats daarvan blijven we onder de macht van een islamitische kolonisatie zitten, die ons tot een achterlijk en primitief bestaan dwingt. Je hoeft hun universiteiten maar te vergelijken met de onze, hun ziekenhuizen met de onze, hun technologie met de onze (als er bij ons al zoiets bestaat).

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het meinummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.