Video: Israël presenteert zich tijdens Songfestival

Sunday, May 19, 2019 |  Redactie Israel Today
Het Eurovisie Songfestival (ESC) 2019 in Tel Aviv is voorbij, met een voor Nederland verrassende uitslag. Voor Israël was het een heel bijzondere week. 200 miljoen toeschouwers over de hele wereld zagen zaterdagavond de grote show vanuit Tel Aviv.

Voor Israël was het een unieke kans om zich aan de wereld te presenteren. Daarom werd ook in de openingsshow een zeer complexe video met foto's uit het land getoond. Alles begint met een vliegtuig met het vluchtnummer ESC 2019 en Netta Barzilay als piloot. Zij brengt de 26 finalisten naar de hal van EXPO Tel Aviv. Ook degenen onder ons die misschien geen fan zijn van dit evenement, krijgen misschien toch een beetje kippenvel bij het bekijken van deze video. Voor het kleine Israël was dit een groot en zeer emotioneel moment.

Na de 'landing' in de hal toont de video nog het binnentreden van de deelnemers, terwijl enkele voormalige Israëlische deelnemers van het Songfestival zongen. Een ervan was de beroemde zangeres Ilanit (om 7:35 min), die Israël vertegenwoordigde bij zijn eerste deelname aan het Songfestival in 1973.

In het 'Eurovisie-dorp' op het strand van Tel Aviv keken meer dan 50.000 mensen op grote schermen naar het Songfestival.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.