PayPal sluit BDS-groep met terroristische banden af

vrijdag 17 mei 2019 |  David Lazarus
PayPal, 's werelds grootste online betaalplatform, heeft eindelijk samen met andere online betaaldiensten de toegang afgesloten tot de BDS-groep Samidoun, een fondsenwervingsfront voor de terroristische organisatie Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP).

PFLP, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, is in Europa en de Verenigde Staten als terroristische groepering aangemerkt. De ermee verbonden BDS-organisatie Samidoun zamelt samen met de PFLP al jaren geld in om campagnes te promoten die terroristen ondersteunen en verheerlijken, en het wordt tijd dat PayPal hen ervan weerhoudt om enorme hoeveelheden geld in te zamelen ten dienste van het terrorisme.

Tijdens het geweld aan de grens met Gaza in mei 2018, drong Samidoun er bij zijn aanhangers op aan om 'de straat op te gaan. Zwijgen is onaanvaardbaar in het licht van bloedbaden, kolonisatie en medeplichtigheid. De Palestijnen van wie het leven vandaag de dag is genomen en de duizenden gewonden moeten worden geëerd met strijd en inzet voor de bevrijding van heel Palestina en zijn volk, van de rivier tot aan de zee, de ontmanteling van het zionistische kolonialisme en de terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen,' aldus hun reclameactie.

Samidoun publiceert geen financiële informatie en is niet geregistreerd als een officiële juridische entiteit, hoewel het hoofdkwartier van Samidoun in de VS is gevestigd, volgens NGO Monitor, een wereldwijd erkend instituut dat goed bestuur bevordert. Het is ongegrijpelijk hoe PayPal zijn belangrijke financiële diensten aan deze BDS-terreurgroep toeliet.

Veel van Samidoun's activisten zijn ook lid en leider van pro-BDS-organisaties in de VS. Samidoun is betrokken bij de oproep tot de vrijlating van de veroordeelde Palestijnse terrorist Rasmea Odeh, die verantwoordelijk was voor de moord op twee studenten tijdens een bomaanslag in Jeruzalem.

Als reactie op de sluiting bekritiseerde Samidoun PayPal en noemde het bedrijf een 'pro-apartheids­agentschap' (blijkbaar in verband met Israël).

'Boycot is antisemitisch'
De Duitse Bondsdag zal naar verwachting vrijdag een motie aannemen, waarin de BDS-beweging als antisemitisch wordt gedefinieerd, aldus Ha'aretz. Indien deze wordt goedgekeurd, zou dit de eerste keer zijn dat een groot parlement in Europa BDS als antisemitisch definieert. De partij van bondskanselier Angela Merkel roept de Duitse regering op om een einde te maken aan de financiering van groepen die 'het bestaansrecht van Israël in twijfel trekken' en erkent dat Duitsland, om het antisemitisme te bestrijden, oproepen om Israël te boycotten absoluut moet veroordelen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.