Gastvrouw Songfestival 100% Arabisch, 100% Israëlisch

donderdag 16 mei 2019 |  David Lazarus
Jammer dat de wereldmedia zich deze week richten op Nakba Dag, waarbij 10.000 Arabische Israëlische burgers in boos protesterend rond marcheren om te herdenken wat zij als 'de catastrofe van de oprichting van de Staat Israël' en als hun persoonlijke tragedie beschouwen.

Afbeelding: Lucy Ayoub (links) en twee andere presentatoren van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. (Foto: Hadas Parush/Flash90)

Ondertussen kijken 300 miljoen mensen over de hele wereld naar de Israëlische Arabische vrouw, die van de Joodse natie houdt en een van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival van Tel-Aviv is.

Lucy Ayoub is geboren in Haifa. Haar grootmoeder van vaderskant was de dochter van Palestijnse vluchtelingen die tijdens de Arabisch-Israëlische oorlog van 1948 naar Libanon vluchtte en Lucy in een klooster in Israël achterliet. Een rijke Arabisch-christelijke dame adopteerde Lucy, die toen ze opgroeide bij de Israëlische strijdkrachten in dienst trad en twee jaar als vluchtsimulator instructeur bij de luchtmacht diende.

Sinds 2016 studeert Lucy, die vloeiend Arabisch en Hebreeuws spreekt, filosofie, politiek, economie en rechten aan de Universiteit van Tel Aviv. In 2017 trad ze in dienst bij de Israel Public Broadcasting Corporation (IPB), waar zij zich met video's bezig hield. Lucy presenteert wekelijks een cultureel programma op de radio en later ook de dagelijkse TV-uitzending 'Cultuurclub' op het IPB-televisiestation KAN 11.

Lucy Ayoub (Foto: Tomer Neuberg/Flash90)

Maar helaas, de media besteden liever aandacht aan Arabische moslim-provocateurs zoals Hanin Zoabi, die Israëlische Arabieren ertoe brengt om te demonstreren tegen de rekrutering van Arabieren in de IDF, waaronder Arabieren uit de christelijke gemeenschap, die elke historische band tussen de Joden en de tempelberg verwerpt en zegt dat zionisme racisme is.

Het wordt tijd dat de wereld de andere kant van Israël ziet, de jonge generatie Arabieren die een proces van Israëlisering doormaakt en een integraal onderdeel wordt van de Israëlische samenleving.

Dank u, Lucy, dat u zo'n prachtige gastvrouw bent en hen een betere weg wijst.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.