Aardbeving schudt Israël; geen gewonden, lichte schade

donderdag 16 mei 2019 |  Redactie Israel Today
Een aardbeving met een magnitude van 4,6 heeft Israël woensdagavond om 19:53 uur geschokt. Het epicentrum van de beving lag 200 kilometer ten westen van Israël en 10 km onder de Middellandse Zee.

Afbeelding: Leden van de Knesset bewakingsdienst, Home Front Command, brandweerlieden, IDF, Israëlische politie en de Israëlische Magen David Adom Emergency Medical Services nemen deel aan een oefening om een aardbeving in de Knesset te simuleren. (Foto: Yaniv Nadav/Flash90)

Er werden geen gewonden gemeld, maar bewoners van het noorden tot het zuiden van het land, waaronder Jeruzalem, berichtten over het schudden en lichte schade aan huizen.

Het Israëlische Home Front Command gaf de bewoners in het hele land richtlijnen over hoe ze actie kunnen ondernemen om levens te beschermen. De laatste keer dat Israël werd opgeschrikt door een aardbeving was afgelopen januari, toen in het noorden van het land een trilling met een magnitude van 3,6 werd gevoeld.

In de afgelopen 365 dagen zijn er 5 aardbevingen geweest in Israël, volgens het US Geological Survey Pprogram, dat nauwkeurig seismische activiteiten over de hele wereld volgt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.