ICNN-video: Moet er een Palestijnse staat komen?

Thursday, May 16, 2019 |  Israel CNN
In deze video wordt uitgelegd, dat een Palestijnse Staat niet alleen een gevaar betekent voor Israël, maar ook voor Jordanië, met zijn overwegend Palestijnse bevolking, en voor de VS. Een Palestijnse Staat zou een terreurstaat worden, die de invloed van Rusland en Iran in dit gebied versterkt.

De video uit de serie Focus on Israel, gemaakt door de Amerikaanse stichting Proclaiming Justice to the Nations, geeft ook inzicht in de islamitische gedachtewereld: wat ooit islamitisch was, moet weer islamitisch worden, en dat blijven. Dat proberen veel moslims met Spanje en Europa te doen. Vanuit islamitisch perspectief zijn er maar twee oplossingen: eliminatie van Israël, of algehele bekering van Israëlische Joden waardoor het land weer onder de islam valt.

De overdracht van de Gazastrook aan de Palestijnse Autoriteit geeft een beeld van wat er zou gebeuren bij een tweestatenoplossing, wanneer Israël de Palestijnse gebieden zou verlaten. Ongeacht wie die zou besturen, zal die escalerend geweld, terreur en oorlog in het Midden-Oosten veroorzaken.

Een Palestijnse arbeider op een Joods agrarisch bedrijf in de Gazastrook zei ten tijde van de ontruiming van het gebeid, dat hij niet blij was met het vertrek van de Joden. 'De zegeningen van het land kwamen met de Joden, en de zegeningen zullen weggaan met de Joden'.

Deze video van Israel CNN is zaterdagavond uitgezonden door Family7. Voor informatie over de inhoud kunt contact opnemen met Israel CNN

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.