Video van de dag: Songfestival: Dansend door Israël

donderdag 16 mei 2019 |  Dov Eilon
In Tel Aviv vindt deze week, zoals u weet, het Eurovisie Songfestival plaats, kortweg ESC, dat hier bij ons simpelweg 'Eurovisie' wordt genoemd. Delegaties uit 40 landen zijn naar Israël gekomen, voor de meesten is het hun eerste bezoek aan Israël.

De Israëlische organisatoren hebben dus iets speciaals bedacht voor de videofilms, die voor de bijdragen van de landen zullen worden vertoond en de 200 miljoen televisiekijkers de schoonheid van het land zullen presenteren. De deelnemers dansen in de vele interessante plaatsen van Israël.

De video van vandaag laat alle deelnemers van het Songfestival dansen op een remix van het lied 'Abanibi'. Met 'Abanibi' won de zanger Izhar Cohen het Songfestival in 1978 voor het eerst voor Israël. De video's zijn in april opgenomen. De coverfoto toont de Duitse deelnemers, het zangduo S!sters, die te zien zijn in een boot op het Meer van Galilea. Misschien herkent u nog andere plaatsen waar de deelnemers dansend te zien zijn?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.