Permanent visum voor Amerikaanse zakenlieden

woensdag 15 mei 2019 |  Adv. Michael Decker
Het B-5 visum, dat op 1 mei 2019 werd ingevoerd, geeft Ameri­kaanse burgers de mogelijkheid om een meerder­heids­belang te nemen in een Israëlisch bedrijf en in Israël te verblijven terwijl ze het bedrijf beheren.

Het visum werd voor het eerst voorgesteld tijdens de regering-Obama, in 2012. Het werd in 2014 aanvankelijk goedgekeurd door het Israëlische parlement, maar liep vertraging op omdat bepaalde politieke groeperingen bezwaar maakten tegen de innovatieve inhoud ervan.

Het B-5 visum is een unieke ontwikkeling in het Israëlische immigratiebeleid. Dit is de eerste inreis­vergunning waarmee Ameri­kaanse burgers die noch Joods zijn, noch door bloedverwantschap of huwelijk verwant aan een Joods of Israëlisch persoon, een permanente wettelijke status in het Heilige Land kunnen verkrijgen.

De investeerder, buitenlandse managers of geschoolde werknemers, en hun familieleden (echtgenoten en minderjarige kinderen) kunnen voor onbepaalde tijd in Israël verblijven terwijl het bedrijf bestaat. De investeerder zal moeten aantonen dat elke buitenlandse werknemer die naar Israël wordt gebracht, een Amerikaanse burgers is van wie de aanwezigheid noodzakelijk is om het bedrijf te laten floreren en uit te breiden, en die over vaardigheden en expertise beschikt die moeilijk te vinden zijn onder de Israëlische burgers. Het B-5 visum leidt niet tot het staatsburgerschap of de permanente verblijfsstatus in Israël.

Voor het volledige artikel zie IsraelToday (Engels).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.