Voormalig Miss Irak wijst Israël-hater Waters terecht

dinsdag 14 mei 2019 |  Redactie Israel Today
De legendarische Britse rocker Roger Waters wil van het Eurovisie Songfestival 2019 een platform maken om Israël weer te treffen.

Afbeelding: Pink Floyd frontman Roger Waters is jarenlang een doorn in het vlees geweest voor Israël. (Foto: Lior Mizrahi/Flash90)

Het lijkt wel, of het bekritiseren van Israël de afgelopen tien jaar het enige doel van Waters' leven is geweest. Hij heeft gelobbyd en collega-kunstenaars zelfs bedreigd om zich aan te sluiten bij de anti-Israël Boycot, Desinvesteringen en Sancties (BDS)-beweging.
Maar in zijn laatste gevecht met Waters kreeg Israël hulp van iemand waarvan je dit nooit zou verwachten – van een Arabische schoonheidskoningin.

Deze week is Israël gastheer van Eurovisie, 's werelds grootste songfestival op de televisie. Waters roept iedereen op, overal ter wereld, om zijn televisie uit te zetten om Eurovisie te straffen die het waagde samen te werken met de Joodse Staat.

De voormalige Miss Irak, Sarah Idan, was niet onder de indruk. In een Twitterbericht herinnerde zij Waters eraan dat 'een artiest de macht heeft om te inspireren. Zorg ervoor dat je jouw macht ten goede gebruikt en mensen bij elkaar brengt. Ik hebt artiesten die een heel land boycotten nooit begrepen, je zingt voor mensen, niet voor de regering'.

Alleen al het feit dat Idan het zelfs voor Israël zou opnemen, weerlegt Waters' verhaal dat het een apartheidsstaat is die alle Arabieren haat.

Idan veroorzaakte eerder veel ophef toen ze bevriend raakte met de voormalige Miss Israel Adar Gandelsman toen de twee deelnamen aan de Miss Universe 2017 verkiezing. Na het plaatsen van een selfie met Gandelsman op de sociale media kregen Idan en haar familie talrijke doodsbedreigingen die hen dwongen Irak te ontvluchten en asiel aan te vragen in de Verenigde Staten.

Denk hier eens over na: waarom boycot Waters Irak niet, omdat dit land zo vijandig is tegenover hen die naar vreedzame co-existentie streven?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.