Israël's Russische Joden vieren de overwinning

Tuesday, May 14, 2019 |  Redactie Israel Today
Op 14 mei vieren de Russische Joden in Israël de overwinning op nazi-Duitsland, en zij gedenken degenen die zijn omgekomen bij het behalen van deze overwinning.

Afbeelding: Russisch-Israëlische veteranen uit de Tweede Wereldoorlog nemen deel aan de veteranenparade ter ere van de overwinning van de geallieerden op nazi-Duitsland, in Jeruzalem op 14 mei 2019. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Het Duitse leger gaf zich op 9 mei 1945 in Berlijn over aan de Sovjet-Unie en de geallieerden van de Tweede Wereldoorlog. De Dag van de Overwinning is veruit een van de grootste Russische feestdagen, waarop het einde van de oorlog en de doden worden herdacht. Het is een tijd om hulde te brengen aan de overlevenden en veteranen die alles op het spel hebben gezet.

Meer dan 20 miljoen Russen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog door de toedoen van de nazi's om het leven gekomen. Daarvan waren 8.668.400 militaire doden, zoals berekend door het Russische Ministerie van Defensie.

Het Rode Leger speelde een cruciale rol in de nederlaag van nazi-Duitsland, vooral aan het Oostfront. De geschiedenis laat zien dat het de strenge winterkou was die de Russische soldaten uiteindelijk in het voordeel bracht tegenover het technologisch superieure Duitse leger.

Russische Joden in Israël vieren het met traditionele Russische liederen en traditionele Russische zang en voedsel en emotionele bijeenkomsten met familie en oude vrienden. Er zijn ook parades, en velen verkleden zich in hun vroegere militaire uniformen met de eremedailles die ze tijdens de oorlog ontvingen. En, natuurlijk, een goede scheut wodka en een groot 'le'chaim' als dank voor het nieuwe leven dat ze nu hebben in hun thuisland, Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.