Bibi weet hoe hij met de steun van christenen moet omgaan

Monday, May 13, 2019 |  Ryan Jones
Of je houdt van hem, of je haat hem. Maar één ding moet iedereen hem wel nageven: Benjamin Netanyahu heeft een veel beter contact met christenen dan zijn politieke tegenstanders. Hij weet precies hoe hij met de steun van christenen moet omgaan, en die aan te wenden ten gunste van Israël.

Afbeelding: Netanyahu en de invloedrijke Amerikaanse prediker John Hagee tijdens een conferentie in Jeruzalem. (Foto: Amos Ben Gershom/Flash90>

Jarenlang werd de steun uit de hoek van christenen gewaardeerd, maar niet per se serieus genomen. Vooral niet als er werkelijk gevaar dreigde voor de Joodse staat. Netanyahu’s hartelijke contacten met pro-Israëlische evangelische christenen wereldwijd, waren daarom niet meer dan een interessante bijzaak. Maar dat is de afgelopen twee jaar drastisch veranderd. Toen hij in de VS woonde, leerde Bibi de ‘taal’ van de evangelische wereld spreken, en dat komt hem vandaag zeer goed van pas.

Sinds Donald Trump president van de VS is geworden en Jair Bolsonaro president van Brazilië, is het duidelijk dat orthodoxe christenen op het politieke toneel verschijnen. Tegenwoordig zwaaien er in enkele landen zelfs een paar van die christenen de scepter.

Netanyahu weet beter dan welke Israëlische politicus dan ook, dat christelijke kiezers Israël niet steunen op grond van hun gemeenschappelijke waarden, maar op grond van de Bijbel.

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het meinummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.