Lokale winkels bezorgd over komst Amazon naar Israël

Monday, May 13, 2019 |  Redactie Israel Today
De wereldwijde reusachtige inkoopbelevenis komt naar Israël. Amazon is zich aan het voorbereiden voor een grote stap naar de Israëlische markt. Plaatselijke ondernemingen zijn er niet blij mee.

Het logo van Amazon. (Beeld: Wikimedia / Creative Commons

De online-shopping-reus verzoekt plaatselijke ondernemers om de website Amazon.com te gebruiken en de kopers het leveren van hun producten vanuit de Israëlische vestiging aan te bieden.

Wanneer de lokale winkeliers de op hun websites bestelde producten rechtstreeks vanuit Israël kunnen leveren in plaats van via de Amazon-distributiecentra overzee, zullen de Israëli's hun inkopen reeds na 2 of 3 dagen ontvangen, in plaats van de typische 2 tot 3 weken die het tot nog toe duurde tot een bij Amazon besteld artikel werd afgeleverd.

'Amazon begint bij aanvang van zijn activiteiten altijd met leveren via de verkoper,' zegt Nir Zigdon, oprichter en CEO van eCommunity, volgens de Globes Business-website. 'We hebben gezien dat dit in Australië en in India werkt, en nu ook in Israël.' Amazon streeft ernaar om uiteindelijk hun eigen logistieke centra in Israël te openen en plaatselijke klanten snel uit Amazons enorme aanbod van producten te leveren.

De plaatselijke ondernemingen werken er nu hard aan om hun aandeel op de lokale digitale markt veilig te stellen, voordat Amazon de kans krijgt de zaken over te nemen.
Shufersol, Israëls grootste supermarktketen en belangrijkste online-levensmiddelenmarkt, is daar bijzonder door getroffen en heeft daarom onlangs zijn inkoopplatform fundamenteel verbeterd. 'Wij erkennen nu dat we er veel harder aan moeten werken om het vertrouwen en de band met de Israëlische cliënten te winnen,' zei een vertegenwoordiger van de onderneming voor Israel National News Radio. Zodra Amazon zijn voet zet op de levensmiddelenmarkt hier in Israël, hebben wij veel meer concurrenten waaruit onze klanten kunnen kiezen,' zei hij.

Amazon heeft in 2017 de keten Whole Foods Market voor 13,4 miljard US Dollar gekocht, wat de mogelijkheid van Amazon om lokale supermarkten en zelfstandige handelaars over de hele wereld uit te dagen aanzienlijk heeft verbeterd.

Andere plaatselijke handelaars proberen eveneens de afhandeling van online-bestellingen van hun klanten te verbeteren, voordat Amazon de kans krijgt zich in Israël te vestigen. Amazon is de grootste e-commerce-markt en de grootste internetonderneming ter wereld, en de op één na grootste werkgever in de VS.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.