Netanyahu: Gods Geest hielp ons Israël op te bouwen

Friday, May 10, 2019 |  Redactie Israel Today
Het thema van de viering van Israëls 71ste Onaf­hanke­lijk­heids­dag was het enthousiasme, de innerlijke gedrevenheid, de wil om te overleven en de kracht van de Israëli's om elke hindernis te overwinnen, om vooruit te gaan en tegen alle verzet in een natie op te bouwen.

Tijdens de hoofdceremonie in Jeruzalem zei premier Benjamin Netanyahu, dat het deze innerlijke geest is, die uit de Bijbel in het volk Israël is gekomen, die deze natie de mogelijkheid heeft gegeven om elke hindernis te overwinnen. Hij zei dat de geschiedenissen en de erfenis van Gods Woord het Joodse volk hun 'geest, kracht en inspiratie geven om het volk Israël op te bouwen.

Ga even zitten en neem deel aan de viering van de Israëlische Onafhankelijkheidsdag. Hier zijn enkele foto's van gisteren:

Tel Aviv tijdens de vliegshow (Foto: Hadas Parush/Flash90)

Tel Aviv (Foto: Hadas Parush/Flash90)

Ook in Jeruzalem kon men de vliegshow bewonderen, boven de Knesset (Foto: Yonatan Sindel/Flash90).

Barbecuën hoort er gewoon bij op Onafhankelijkheidsdag, zoals hier in het Sacher Park in Jeruzalem. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90).

In Haifa kon men een basis van de luchtmacht bezoeken (Foto: Flash90)

Jeruzalem 'Mars van de levenden' (Foto: Yossi Zeliger/Flash90)

'Gefeliciteerd Israël!' (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Het Israëlische leger (IDF) stonden dit jaar centraal, als symbool voor de dappere, onverzettelijke geest van Israël en het leger. Vliegbases en marinebases in het hele land werden opengesteld voor families om de landmacht, luchtmacht en marine van Israël te bezoeken en te zien hoe ze hun prestaties tonen.

Voor de 71e Onafhankelijkheidsdag heeft het Israëlische leger onder andere de volgende video's gepubliceerd:

'Wij zijn hier!'

Wat is deze elan (Engels: Panache), de innerlijke geest, die de Israëli's helpt om alle hindernissen te overwinnen?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.