Deutsche Bank herroept stoppen rekening Israel Heute

vrijdag 10 mei 2019 |  Aviel Schneider
De Deutsche Bank heeft de opzegging van de bankrekening van Israel Heute per 13 juni van dit jaar, uitgerekend op Yom haShoa bekend gemaakt, officieel ingetrokken. Dit werd ons maandag per e-mail medegedeeld.

Het nieuws over de beëindiging van de bank­rekening van Israel Heute, dat we kort voor Pesach ontvingen, verspreidde zich razendsnel over alle sociale netwerken en werd door andere media niet alleen in het Duits, maar ook in het Engels en Spaans gepubliceerd, ook door de Jerusalem Post.

Wat in de media waarschijnlijk voor sensatie zorgde, was het feit dat dit bericht per ongeluk op de Holocaust gedenkdag Yom haShoa werd gepubliceerd. Iedereen vroeg zich af waarom de Deutsche Bank na veertig jaar zonder reden de rekening van een Israëlisch persbureau afsluit. Journalisten hadden de Deutsche Bank gebeld om een verklaring van haar te krijgen over de beëindiging, die op de website van Israel Heute werd gemeld. Daarnaast mobiliseerden onze lezers in Duitstalige gebieden zich en lieten de Deutsche Bank hun kritiek horen, of vroegen nadrukkelijk naar de achtergrond voor de beëindiging van de bankrekening van Israel Heute.

Onze advocaat in Duitsland zei, nadat de bank de aankondiging had ingetrokken, 'Onbegrijpelijk!'

Wij zijn blij met de intrekking en bedanken de Deutsche Bank voor het terugdraaien van haar besluit. Maar bovenal willen we al onze lezers en vrienden in het buitenland bedanken voor hun steun aan Israel Heute. Het is leuk om te weten dat we echte vrienden hebben. Shabbat Shalom!

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.