Israëls president troost bedoeïenen na dodelijke raket

dinsdag 7 mei 2019 |  Redactie Israel Today
Onder de vier Israëli's, die deze week werden gedood toen Hamas en zijn bondgenoten bijna 700 raketten op Zuid-Israël afvuurden, was Zaid al-Hamamdeh, een 47-jarige vader van zeven kinderen.

Al-Hamamdeh behoode tot de grote bedoeïenen-populatie in het zuiden van Israël, wat eens te meer aantoont dat terroristische raketten geen onderscheid maken tussen Arabieren en Joden.

Dat geldt overigens ook voor de Staat Israël. De Israëlische president Re'oeven Rivlin bezocht maandag de families van de slachtoffers van het massale spervuur van de raketten in Gaza, waaronder de familie al-Hamamamdeh.

'U weet niet wat het voor mij betekent dat u hier bent gekomen', zei Zaid's zoon naar verluidt tegen de president. Rivlin reageerde nuchter: 'Waarom zou ik niet komen? Bent u geen Israëlisch staatsburger?'

Zaid al-Hamamdeh was vrachtwagenchauffeur. Hij werd gedood toen een raket van Hamas insloeg in de fabriek waar hij werkte, in de kuststad Ashkelon van zuidelijk Israël.

Rivlin nam later naar Twitter om alle Israëliërs op te roepen deze kans te grijpen om de eenheid te tonen tegenover hun gemeenschappelijke vijanden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.