Troepen rondom de Gazastrook worden versterkt

zondag 5 mei 2019 |  Dov Eilon
Premier Benjamin Netanyahu zei vandaag aan het begin van de kabinetsvergadering, dat hij opdracht heeft gegeven om de aanvallen van het Israëlische leger op terreurorganisaties in de Gazastrook voort te zetten en de troepen rond de Gazastrook te versterken.

Afbeelding: Een door een raket beschadigd flatgebouw in Ashkelon (Foto: Noam Rivkin Fenton/Flash90).

Netanyahu betuigde zijn medeleven aan de familie van Moshe Agadi, die gisteravond in Ashkelon door een raket werd gedood. 'Ik wil eerst mijn medeleven betuigen aan de familie van Moshe Agadi en ik wens iedereen die gewond is geraakt een spoedig herstel.'

'Ik heb het leger vanmorgen bevolen om de massale aanvallen tegen de terreurorganisaties voort te zetten en de troepen rond de Gazastrook te versterken'. Onder andere zal Brigade 7 van de gepantserde strijdkrachten naar het zuiden worden overgebracht om klaar te zijn in geval van verdere escalatie. Volgens het Israëlische leger kan de huidige 'geweldsronde' enkele dagen duren.

Netanyahu zei verder: 'Hamas is niet alleen verantwoordelijk voor haar activiteiten, maar ook voor die van de Islamitische Jihad en zal een hoge prijs betalen. Hij wendde zich vervolgens tot Israëlische burgers om de instructies van de veiligheidstroepen op te volgen. 'We proberen de rust en veiligheid van de burgers van het Zuiden te herstellen', zei hij.

Sinds gisteren zijn vanuit de Gazastrook meer dan 450 raketten en mortiergranaten naar het zuiden van Israël afgevuurd. Moshe Agadi is het eerste Israëlische slachtoffer van een raket uit Gaza sinds de zomer van 2014. Een 80 jarige vrouw werd gisteren ernstig gewond toen een raket in de buurt van een busstation in Kiriat Gat insloeg. Ze heeft een operatie ondergaan en is buiten levensgevaar.

Een 80-jarige vrouw werd zaterdag ernstig verwond door scherven van een raketinslag in Kiriat Gat (Scherm­afdruk van beveiligingscamera via Channel 13 News).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.