Een dode bij inslag in Ashkelon, inslagen in Be'er Sheva

Sunday, May 05, 2019 |  Dov Eilon
Video: De door een directe inslag getroffen woning van het slachtoffer. (Foto: Noam Rivkin Fenton/Flash90)

De raketaanvallen op Israël gingen afgelopen nacht bijna onafgebroken door. Tegen 2:30 uur uur in de nacht sloeg een raket die vanuit de Gazastrook werd gelanceerd in een huis in de stad Ashkelon in. Een 58-jarige man werd door scherven in zijn borst getroffen. Een uur later stierf hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het slachtoffer is Moshe Aggadi, vader van vier kinderen.

Afgelopen nacht heeft het Israëlische leger volgens een legerwoordvoerder ongeveer 60 doelen in de Gazastrook aangevallen. In totaal zijn er tot nu toe 200 doelen aangevallen.

Raketverdediging boven Ashkelon, zaterdagnacht.

Ook de stad Be'er Sheva was in de nacht een doelwit van terroristen. Zij dreigden de actieradius van de aanval uit te breiden als Israël zijn aanvallen op de Gazastrook niet zou stoppen. Tel Aviv zou het volgende doelwit zijn. Het Iron Dome verdedigingssysteem was in staat om veel van de op Be'er Sheva afgevuurde raketten af te weren, maar twee van hen explodeerden in de stad. Een raket raakte een school en veroorzaakte een brand, de tweede raket raakte een woonhuis. Er waren hierbij geen slachtoffers.

In de Bedoeïenenstad Laquia werden twee mensen licht gewond door een raket.

In het hele zuiden van het land, binnen een straal van 40 kilometer rond de Gazastrook, zijn momenteel de scholen gesloten. Ongeveer 200.000 leerlingen blijven thuis en zullen in de buurt van schuilplaatsen moeten blijven.

De premier heeft voor vanmorgen een vergadering van het veiligheidskabinet bijeengeroepen om verdere stappen te bespreken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.