Reisgezelschap van Israel Heute bezoekt Polen

Wednesday, May 01, 2019 |  Redactie Israel Today
Sinds woensdag bevindt een reisgezelschap van Israel Heute zich in Polen. De groep wordt begeleid door Daniela Epstein en een medewerker van Yad Vashem. Daniela schreef over een bezoek aan het ver­nietig­ings­kamp Treblinka. Morgen zal de groep deelnemen aan de 'Mars van de Levenden'.

'Israël Heute (de Duitstalige uitgave van Israel Today) organiseert al 10 jaar de reis naar het Joodse Polen en de deelname aan de 'Mars van de Levenden' tijdens Yom haShoa, de Joodse gedenkdag van de Holocaust. Het bijzondere aan deze reis is dat de deelnemers christenen zijn. Bijzonder is ook de ontmoeting tussen de Joodse deelnemers aan de 'Mars van de Levenden' van over de hele wereld en onze niet-Joodse groep.

Als onderdeel van onze reis bezochten wij met de groep het verschrikkelijkste vernietigingskamp, Treblinka, waar binnen 11 maanden 800.000 Joden werden vermoord. Slechts 70 Joden overleefden het kamp. Daar hielden we een herdenkingsplechtigheid met het gebed 'El Male Rachamim' (God vol genade). We hebben een krans gelegd en kaarsen aangestoken.'

'Nooit weer', in het Jiddisch, Russisch, Engels, Duits, Pools en Hebreeuws.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.