Nieuw gekozen Knesset begint met zijn werk

dinsdag 30 april 2019 |  Dov Eilon
De nieuw gekozen 21e Knesset begint deze dinsdag zijn werk met een ceremoniële openingssessie. Aan het begin van de sessie worden de 120 afgevaardigden beëdigd. Er zijn daarbij veel nieuwe gezichten te zien, 49 in totaal.

Afbeelding: De gerenoveerde plenaire zaal van de Knesset, gisteren (Foto: Noam Revkin Fenton/Flash90).

Vanaf 8 uur in de ochtend komen oude en nieuwe leden van de Knesset samen met hun gezinnen aan in de Knesset, die en voor dit plechtige moment is gerenoveerd en opnieuw ingericht. Er staan onder andere nieuwe stoelen in de plenaire zaal, de zetels waarvoor de verkiezingen van 9 april zijn gehouden.

Bij aankomst worden de afgevaardigden eerst even gefotografeerd. Eider van hen ontvangt een oorkonde ter herdenking van deze speciale dag. In de Chagall Lounge staat dan een verfrissing klaar voor de leden en hun gezinnen.

De 49 nieuwe afgevaardigden waren gisteren al uitgenodigd voor een introductiecursus in de Knesset, wat natuurlijk moet worden vereeuwigd met een selfie (Foto: Noam Revkin Fenton/Flash90).

De officiële ontvangst begint om 15 uur. De Israëlische president Re'oeven Rivlin zal worden ontvangen door de erewacht van de Knesset. Een uur later zal de president de speciale zitting van de Knesset openen en de voorzitter van de Knesset, Juli Edelstein, uitnodigen om de leiding van de zitting over te nemen. Nadat deze laatste zijn trouw heeft uitgesproken, zal hij de tekst van de eed voor de afgevaardigden van de Knesset voorlezen, die deze eed van trouw een voor een zal bevestigen met de zin 'Ik verplicht mij'.
Vervolgens wordt gestemd over de nieuwe voorzitter van de Knesset, die waarschijnlijk weer Juli Edelstein zal zijn.

Aan het einde is er nog een receptie in de Chagall Lounge van de Knesset, waarbij ook de traditionele foto van de partijleiders samen met de staatshoofden zal worden genomen. Daarmee komt er een einde aan deze plechtige dag en kan premier Benjamin Netanyahu zijn inspanningen voor de vorming van de nieuwe regering voortzetten.

Ook de rode loper mag vandaag niet ontbreken (Foto: Noam Revkin Fenton/Flash90).

Maak een virtuele wandeling bij de Knesset. (Klik met de muis op de foto en sleep).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.