Fantasie en robots vertellen de Pesach-geschiedenis

Friday, April 26, 2019 |  Redactie Israeltoday.nl, UwI
Getalenteerde, creatieve studenten van het prestigieuze Technion-Israel Institute of Technology in Haifa vertellen de Pesach-geschiedenis met behulp van robots en veel fantasie.

In deze video gebruiken Technion-studenten de Rube Goldberg Machine, die erin slaagt om het verhaal van Pesach te vertellen, compleet met het splijten van de Rode Zee, de Brandende Struik en veel matzah! Ze slagen er zelfs in om alle tien de plagen te vertolken.

Dit meesterlijke staaltje technologie is in 2015 gemaakt door een team van studenten van de faculteit Werktuigbouwkunde. Zij werden vergezeld door studenten van de faculteit Architectuur en Stedenbouw. Maar om alles aan de praat te krijgen, zochten ze hulp bij laboratoria van de faculteit Scheikunde van Schulich. Ze moesten dag en nacht werken om dit alles bij elkaar te krijgen, en dat is te zien.

De film werd geregisseerd door Shoot East en gefilmd in het Sydney & Shirley Gendel en Emanuel Friedberg Family Creative Design Student Laboratory van de faculteit Werktuigbouwkunde. (Met dank aan United with Israel)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.