Video van de dag: Metoellah, het noordelijkste dorp

Friday, April 26, 2019 |  Dov Eilon
De video van vandaag brengt ons naar Metoellah, het noordelijkste dorp in Israël aan de grens met Libanon, dat het dorp aan drie kanten omgeeft. Metulla heeft ongeveer 1600 inwoners en is dus geen stad maar een gemeenschap.

Metoellah werd in 1886 opgericht door Baron Edmond de Rothschild, die het gebied, dat bewoond werd door Druzen, kocht van een Libanese christen. Metulla heeft zelfs een Duitse zusterstad, de stad Pocking in het district Passau.

In Metoellah bevindt zich het Canada Center, een internationaal centrum voor ijssporten. Daar worden onder andere wedstrijden van de Israëlische ijshockeydivisie gespeeld, ja, ook dat bestaat in Israël (hier een wat ouder verslag van een wedstrijd; een andere ijsbaan staat in Cholon).
Vanwege de nabijheid van Libanon wordt Metoellah door veel toeristen bezocht. Het toerisme is een van de belangrijkste takken van de economie naast de fruitteelt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.