Uniek: Officier van het Israëlische leger sprak bij de VN

Thursday, April 25, 2019 |  Dov Eilon
Voor het eerst werd de Staat Israël bij de Verenigde Naties vertegenwoordigd door een hoge officier van het Israëlische leger. De commandant van het medisch commando van het Israëlische leger, brigadegeneraal Dr. Bader Tarif, sprak op een conferentie van de Verenigde Naties over 'Redding van de VN-vredestroepen'. Het was ook de eerste keer dat een Israëlische officier in uniform op het spreekgestoelte van de Verenigde Naties stond.

Wanneer Israëlische vertegenwoordigers de Verenigde Naties toespreken, is dat vaak het moment waarop veel vertegenwoordigers van landen die geen betrekkingen met de Joodse Staat onderhouden de zaal verlaten. Dat was deze keer niet het geval. Zelfs de aanwezigen uit landen als Koeweit en Libanon bleven in de vergaderzaal.

In een gesprek met het nieuwsportaal Ynet zei Dr. Tarif dat hij er trots op was Israël te vertegenwoordigen. Hij had drie minuten gekregen voor zijn toespraak, maar hij sprak een minuut langer en voegde een zin toe uit de eed van de medische staf in het Engels en Hebreeuws. 'Iedereen zal een helpende hand worden geboden, of het nu een vriend, een vijand of een ander persoon is.

In zijn toespraak noemde de Israëlische officier ook de morele plicht van het Israëlische leger om zijn strijders medische basisvaardigheden te geven, zodat ze hun leven kunnen redden in het geval van een verwonding.

Het door Dr. Bader Tarif geleide Medische Commando voorziet de VN-vredestroepen van de kennis en ervaring, die het Israëlische leger de afgelopen jaren heeft opgedaan door het project 'Broeders Hoeder'. Het project met de VN zal nu worden geïntensiveerd. Leden van de vredestroepen zullen daarbij te gast zijn op de trainingsbasis van het Israëlische leger in het zuiden van het land.

Aan het einde van zijn toespraak kreeg Dr. Bader Tarif applaus van de aanwezigen in de hal van de Verenigde Naties. Misschien het begin van een verandering?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.