Defensie: Bijzondere IDF-eenheden: YALTAM

Thursday, April 25, 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
In het aprilnummer van het Israel Today Magazine worden vier bijzondere eenheden van het Israëlische leger voorgesteld. Deze zijn gespecialiseerd in taken die bijzondere kennis en vaardigheden vereisen, en ze behoren tot de beste ter wereld. Vandaag: YALTAM.

Deze eenheid kan onder water worden ingezet (YALTAM is de afkorting van een Hebreeuwse zin, Yahida leMesisot Tam-Yamiyot, eenheid voor missies onder water). De eenheid is in de eerste plaats verantwoordelijk voor sabotagedaden onder water. Deze militaire eenheid speelt een leidende rol bij de verdediging van de Middellandse of de Rode Zee. In uitzonderingsgevallen voert YALTAM ook reddingsacties uit. Anders dan in de meeste bijzondere eenheden, spelen ook vrouwen een belangrijke rol in YALTAM.

In bovenstaande video ziet u een reeks zeldzame foto's van deze geheime eenheid, en een video die enkele jaren geleden werd gefilmd tijdens Rosh haShanah: onder water wordt een feestelijke tafel klaargemaakt.

Omdat YALTAM is gespecialiseerd in acties onder water, wordt de opleiding ook onder water afgesloten met de uitreiking van een insigne.

Dit artikel (zonder de video's) verscheen in het aprilnummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.