Priesters offeren Pesachlam in Jeruzalem

Monday, April 22, 2019 |  David Lazarus
In overeenstemming met het Bijbelse gebod hebben de priesters van het Tempelinstituut dit jaar een Pesachlam geofferd, uitkijkend op de Tempelberg in de Oude Stad van Jeruzalem.

Priesters spreken de Aäronitische zegen uit over Jeruzalem (Foto: Hadas Parush/Flash90)

Tijdens de Tempelperiode stond tijdens de Joodse feestdag van Pesach het offerlam centraal. Elk gezin dat groot genoeg was om een jong lam of geit te eten, moest een offer brengen in de Joodse Tempel.

Vandaag is er geen Tempel, en wordt het gebod om het Pesachoffer aan te bieden herdacht in de vorm van een geroosterd bot van een schaap dat op de Pesach Sederschotel is gelegd.

Het Tempelinstituut stelt zich ten doel de wederopbouw van de Tempel op de berg Moria (de Tempelberg) in Jeruzalem en het uitvoeren van zijn ceremonies in overeenstemming met de Bijbelse geboden. De groep uit Jeruzalem bereidt elk aspect van de tempeldienst voor en 'herstelt de centrale rol die het vervuld heeft in het geestelijk welzijn van zowel Israël als alle naties van de wereld', volgens het mandaat van de groep.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.