President vierde Pesach met 400 'eenzame soldaten'

Sunday, April 21, 2019 |  Redactie Israel Today
De Israëlische president Reuven Rivlin vierde vrijdagavond de Sederavond voor Pesach samen met stafchef Avi Kochavi en 400 zogenaamde 'eenzame' soldaten uit 35 landen. De viering vond plaats op het terrein van de Yachad Lema'an Hachayal (UFIS) voor Israëlische soldaten in Givat Olga.

President Rivlin viert de Pesach Seder met eenzame soldaten (Foto: Tzalamim Be'Klik)

'Ik ben blij dat ik deze feestelijke avond met u kan vieren, lieve soldaten. Onze voorouders vierden het eerste Pesachfeest toen ze Egypte verlieten in de richting van Israël en dat betekende hun overgang van slavernij naar vrijheid. Vandaag is Pesach een feestdag waarop gezinnen samenkomen voor de Sedermaaltijd. Wij zijn jullie familie en jullie zijn onze familie. Jullie maken deel uit van ons en wij maken deel uit van jullie.
Vrijheid bereik je niet zomaar van de ene op de andere dag. Vrijheid is een duurzame inspanning - geestelijk en lichamelijk. Ook nu nog moeten we onze vrijheid beschermen en ons recht om in de Staat Israël te leven. Daarom hebben we nog steeds een sterk leger nodig. Ieder van jullie heeft een andere achtergrond. Maar wat jullie allemaal gemeen hebben is dat jullie hebben gekozen voor het welzijn van het Joodse volk en de Staat Israël'.

'Ondanks de moeilijkheden om soldaat te zijn, en nog meer als eenzame soldaat, besloten jullie de Staat te dienen om ons allemaal te beschermen. Jullie zijn moedige en geweldige mensen. Het is een grote eer om hier vanavond bij jullie te zitten met de stafchef en UFIS-chef, generaal-majoor Yoram Yair. Ik vind het idee van een sederavond voor jullie, mannen en vrouwen van het Israëlische leger hier in Givat Olga, fantastisch. Het is een kans voor ons om je iets terug te geven,' zei de president, meldt Arutz Sheva

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.