Huis van terrorist Salah Bargouti verwoest

Wednesday, April 17, 2019 |  Dov Eilon
Israëlische veiligheids­troepen hebben woensdag­ochtend vroeg het huis van de terrorist Salah Bargouti vernietigd. Hij heeft afgelopen december de beschieting uitgevoerd op een busstation buiten Ofra, waarbij de baby Amiad Israel Ish-Ran werd gedood.

Het huis van de terrorist, die een paar dagen later door een speciale eenheid werd neergeschoten tijdens een schotenwisseling, bevindt zich in het dorp Kobar, ten noorden van de stad Ramallah.

Het huis van de terrorist na de vernietiging (Foto: IDF)

Salah Bargouti schoot op 8 december 2018 op een groep Israëli's bij een bushalte bij een kruispunt bij Ofra. Daarbij raakten zeven mensen gewond, waaronder Shira Ish-Ran, die op dat moment zwanger was. De baby moest ter wereld worden gebracht vanwege de verwondingen. Hij stierf drie dagen later en werd begraven met de naam Amiad Israel.

Israëlische veiligheidstroepen hadden al in maart het huis verwoest van Asam Barghouti, een broer van Salah,. Asam Barghouti, die nu gevangen zit, was verantwoordelijk voor de dodelijke aanval op een groep Israëlische soldaten. Twee soldaten werden gedood bij de aanslag.

Het zal zeker niet lang meer duren voordat het verwoeste huis weer wordt opgebouwd. Terroristen en hun families worden, zoals u weet, genereus gesteund door de Palestijnse Autoriteit.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.