Video van de dag: Het oudste en het nieuwste station

maandag 15 april 2019 |  Dov Eilon
Het station van Jaffa werd in 1891 als eerste station in het Midden-Oosten geopend. Het maakte deel uit van het plan om de kust met Jeruzalem te verbinden. De eerste trein bereikte Jeruzalem in 1892. Het oude station van Jaffa was in gebruik tot 1948, het station van Jeruzalem zelfs 50 jaar langer.

Tussen 2005 en 2009 werd het station van Jaffa gerestaureerd en omgevormd tot een vrijetijdscentrum met boetieks en cafés. Vandaag staat het station bekend als 'HaTachana' (Het Station), en het is een populaire toeristische bestemming geworden.

Ook het oude station in Jeruzalem werd na een grondige restauratie in 2013 heropend als attractiecomplex. Tegenwoordig staat het bekend als 'Het eerste station'.

In de tweede video een paar opnamen van het laatste station, het diep onder de grond gebouwde station in Jeruzalem. Bovengronds kun je snel overstappen op de tram of de bus.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.