Nechama Rivlin's conditie ernstig maar stabiel

Wednesday, April 03, 2019 |  Dov Eilon
Nadat de gezondheid van de vrouw van president Re'oeven Rivlin aanzienlijk was verslechterd, brak de Israëlische president zijn staatsbezoek aan Canada af en keerde woensdagmorgen vroeg terug naar Israël om bij zijn vrouw in het ziekenhuis te kunnen zijn.

Afbeelding: Nechama Rivlin (Archieffoto: Haim Zach/GPO)

Nechama Rivlin, die lijdt aan longfibrose, onderging ongeveer drie weken geleden een longtransplantatie. Voordien was ze altijd onderweg met een zuurstoffles. De operatie was in het begin goed verlopen, maar gisteravond verslechterde haar toestand plotseling dramatisch, ze leed aan kortademigheid en werd naar het Beilinson ziekenhuis in Petach Tikva gebracht.

Ze werd in een kunstmatig coma gebracht en kunstmatig beademd. Tijdens de nacht zou haar toestand gestabiliseerd zijn, zoals de artsen vanochtend bekend maakten. Ze had een rustige nacht achter de rug. Het herstelproces na een longtransplantatie is complex, vooral in verband met andere gezondheidsproblemen waaraan mevrouw Rivlin lijdt, aldus de artsen.

Zoals gezegd, heeft president Re'oeven Rivlin gisteren zijn bezoek aan Canada afgebroken om bij zijn vrouw te zijn.
Premier Benjamin Netanyahu wenste Nechama Rivlin een spoedig herstel toe, namens alle burgers van het land.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.