Uitwisseling gevangenen met Hamas bij wapenstilstand?

Tuesday, April 02, 2019 |  Redactie Israel Today
De aan de Hamas behorende tv-zender Al-Quds TV berichtte dinsdagochtend vroeg, dat de op handen zijnde overeenkomst tot een wapenstilstand tussen Hamas en Israël ook het uitwisselen van gevangenen zal omvatten.

Afbeelding: Simcha Goldin, vader van Hadar (Archieffoto: Tomer Neuberg/Flash90)

De overeenkomst zal in de komende dagen worden ondertekend. 'De komende uren zijn kritiek', werd gezegd in een bericht van de tv-zender van Hamas.

Het bericht over de uitwisseling van gevangenen werd echter van geen enkele zijde bevestigd. Simcha Goldin, de vader van de militair Hadar Goldin, wiens stoffelijke resten nog steeds in de Gazastrook door Hamas worden vastgehouden, zei dat niemand hem van een op handen zijnde gevangenen­uitwisseling op de hoogte had gebracht. Daarbij noemde hij toch de belofte van premier Benjamin Netanyahu om het stoffelijk overschot van zijn zoon naar huis te brengen bij iedere met Hamas gesloten overeenkomst.

De moeder van Hadar, Lea Goldin, bleek minder geduldig. Zij gelooft dat het bij deze berichten om pure verkiezings­campagnes gaat. Als er echt iets achter die berichten zat, zou men wel contact hebben opgenomen met de familie, zei ze.

'Wij hebben genoeg van deze geschiedenis, en we hebben er genoeg van dat er niets gebeurt. Eerst doen ze zus en zo, en dan zeggen ze dat het niet gewerkt heeft. Ik geloof hen niet en weet van niets.'

De hoge Hamas-functionaris Moussa Dudin, verantwoordelijk voor gevan­genen­zaken, heeft echter de berichten ontkent, dat de wapen­stil­stands­over­eenkomst een gevangenenruil zal inhouden. Hij benadrukte, dat het geruchten zijn om de geest van de gevangenen rustig te houden, zo meldt Arutz Sheva

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.