Antisemiet Roger Waters woedend na Een April grap

Tuesday, April 02, 2019 |  Redactie Israel Today
Van Duitsland tot het Verenigd Koninkrijk en van Frankrijk tot Amerika, is het nu gebruikelijk dat de wereldleiders haat tegen Israël gelijkstellen aan antisemitisme. En daarmee zijn er weinig grotere antisemieten in de wereld dan de voormalige Pink Floyd frontman Roger Waters.

Waters heeft jarenlang sterk gepleit voor een totale boycot van de Joodse Staat, en heeft erop aangedrongen en zelfs geëist dat andere artiesten zijn voorbeeld volgen bij het verdedigen van de 'Palestijnse zaak'.

De Staat Israël besloot gisteren, ter gelegenheid van Een April, om eens wat terug te doen door een grapje met Waters uit te halen.

Het Twitter-account van het Israëlische ministerie van Strategische Zaken (@4ILorg) bevatte een bericht dat leek op een concertpromotie, dat liet weten dat Waters Tel Aviv had toegevoegd aan zijn 'Us + Them' tour.


Pink Floyd legende @rogerwaters komt naar Tel Aviv!. Schrijf het op de kalender!

Terwijl de meeste mensen de post als een grap herkenden, deden enkelen dat niet, en begonnen Waters berichten te sturen. Degenen die zijn boycot van Israël steunen vroegen zich af hoe hij dit kon bedenken, terwijl anderen hem smeekten om ook in Jeruzalem en de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde gebieden te spelen.

Waters, die door het ministerie van Strategische Zaken in de post was getagd, was niet geamuseerd.

In met vloeken doorspekte Twitter en Facebook posts maakte Waters van de gelegenheid gebruik om opnieuw vermoeide beschuldigingen van oorlogsmisdaden tegen Israël uit te dragen. 'YOU DISGUST ME, EN YOU DISGUST THE WHOLE OF THE REST OF THE CIVILIZED WORLD,' besloot hij het Facebook bericht.

Ja, hij gebruikte alleen hoofdletters, en nee, het lukte niet om mensen ertoe te bewegen hem serieus te nemen.

Veel van de reacties op Waters' reactie adviseerden hem om te kalmeren en te leren een grapje te accepteren. Enkelen merkten op dat als hij zo emotioneel betrokken is bij het beëindigen van het conflict in het Midden-Oosten, hij inderdaad een concert zou moeten geven in Israël, waar hij direct een beroep kon doen op de lokale bevolking om zijn idee van vrede over te nemen.

Natuurlijk anti-Israël activisten zoals Roger Waters niet echt naar een bilaterale vrede tussen Israël en zijn Arabische buren, zoals keer op keer is aangetoond. Ze streven naar het verdwijnen van Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.