Video van de dag: Kom naar het Eurovisie Songfestival

Tuesday, April 02, 2019 |  Michael Selutin
Over anderhalve maand wordt in Tel Aviv het Eurovisie Songfestival gehouden. Na de laatste raketaanvallen van Hamas op het centrum van Israël is men in Israël bezorgd, dat een aantal fans van het songfestival bang zijn en afzien van een reis naar Israël. In deze video van de Israëlische publieke omroep KAN legt Elia uit, dat er geen reden is voor angst. Bovendien worden de raketten immers bij vergissing afgeschoten, zoals Hamas zelf heeft verklaard. Dus, kom gerust naar Israël.

Astronomische hotelprijzen tijdens Eurovisie Songfestival
Als u van plan bent naar Tel Aviv te komen voor het Eurovisie Songfestival, moet u misschien wel extra geld gaan lenen, want de hotelprijzen worden enorm verhoogd in het weekend van 17 tot 19 mei, en in veel gevallen meer dan verdubbeld.

Een onderzoek van website HotelsCombined heeft uitgewezen dat een hotel aan de Rothschild-Boulevard in Tel Aviv 7600 sjekel (ca. 1850 euro) per nacht kost. Normaal rekent dit hotel zo’n 2000 sjekel (ca. 485 euro) per nacht. Hotels langs de boulevard zijn natuurlijk extra gewild. Hotel De La Mare vraagt tijdens het Eurovisie Songfestival 7000 sjekel per nacht. Normaal is dat ruim 1100 sjekel. Als je dacht dat een airbnb veel voordeliger zal zijn, dan ken je Tel Aviv nog niet, want ook voor privéwoningen worden de prijzen aanzienlijk opgeschroefd.

Dan is het nog mogelijk om in de omgeving van Tel Aviv te overnachten, maar ook die hotels verhogen hun prijzen. Bovendien moet je ook weten dat het Songfestival op een sabbat plaatsvindt, dus dat er dan geen openbaar vervoer rijdt.

Zulke grote prijsverschillen zijn normaal omdat de prijzen afhankelijk zijn van vraag en aanbod. Dat is over de hele wereld hetzelfde. Maar Tel Aviv is altijd al duurder dan de rest van Israël. Je kunt dat weekend natuurlijk ook genieten van andere delen van Israël waar het goedkoper is.

Dit artikel verscheen in het aprilnummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.