Kritiek op christen-parlementariër voor gebed tot Jezus

maandag 1 april 2019 |  David Lazarus
Het republikeinse parlementslid Stephanie Borowicz sprak op het podium van het parlement van Pennsylvania een gedurfde proclamatie uit dat Jezus Heer is, bij de beëdigings­ceremonie van de democratische afgevaardigde Movita Johnson-Harrell, een Amerikaanse moslima.

Borowicz noemde de naam van Jesus 13 keer in haar openings­gebed bij de beëdigings­ceremonie van het eerste vrouwelijke islamitische parlementslid van Pennsylvania. Het nieuw gekozen islamitische parlementslid, dat omringd was door 55 familieleden en vrienden, zat verbijsterd te luisteren naar het anderhalve minuut durende gebed, waarbij ze God bedankte voor de steun van de Amerikaanse president Donald Trump aan Israël.

Volgens CBN werd de zitting dinsdag geopend door een ander moslim parlementslid, de democraat Jason Dawkins, met het lezen van verzen uit de Koran, waarop applaus volgde.

Borowicz' ongegeneerde christelijk gebed heeft tot veel kritiek geleid. Meer dan 5.000 mensen reageerden op een artikel in de Washington Post over het incident, waarin velen opriepen tot een scheiding van Staat en religie. Borowicz zei in een verklaring dat zij het volste recht heeft om op deze manier te bidden tijdens een vergadering van de regering, zelfs voor een moslim parlementslid. 'Dit is zoals ik elke dag bid en ik verontschuldig me nooit voor het bidden,' vertelde ze een verslaggever.

Het oprechte gebed van het nieuwe parlementslid Borowicz bevatte een oproep om te erkennen dat de VS Jezus vergeten is en berouw moet hebben en om vergeving moet vragen. 'Jezus, U bent onze enige hoop,' zei ze, voordat ze president Trump en zijn ondubbelzinnige steun voor Israël bedankte. 'In de naam van Jezus zal elke knie zich buigen en elke tong zal Jezus belijden, dat U Heer bent,' bad ze.

Het christelijke parlementslid zou het uitgebreide gebed hebben voortgezet, maar werd uiteindelijk door de voorzitter Mike Turzai gedwongen om te stoppen.

Het parlementslid Johnson-Harrel vertelde CNN: 'Ik voelde me niet gerespecteerd. Het was opzettelijk, en het was gepland. Voorts gaf Johnson-Harrel president Trump de schuld van het incident. 'Ik wist dat ik de aandacht zou trekken en enige kritiek zou krijgen, vooral door het toegeven aan de witte suprematie door het blanke nationalisme dat uit het Witte Huis komt. Ik wist dat ik deze gesprekken zou moeten voeren, maar ik wist gewoon niet dat de leden van het Parlement mij en mijn familie opzettelijk zouden schaden op de dag dat ik beëdigd ben,' zei ze in een verklaring.

De echtgenoot van Borowicz is medevoorganger van een Christelijke kerk in het kiesdistrict dat zijn vrouw vertegenwoordigt en benadrukt, dat zij niets verkeerd deed. (Zie ook CIP)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.