Video's van de dag: Overvloed aan zoet en zout water

Monday, April 01, 2019 |  Dov Eilon
Het regent al weken flink in Israël. Het waterpeil van het Meer van Galilea is ongelooflijk sterk gestegen, wel 13 centimeter, en ligt nu 211,96 m onder de zeespiegel. In het hele noorden is de stroming van de rivieren zeer sterk door de aanhoudende regenval, zoals u kunt zien in de volgende video. Deze toont ons foto's uit het noorden (Golanhoogten, Karmelgebergte) en ook uit het zuiden (Ashkelon). Een ware vreugde om te zien in dit land dat altijd met gebrek aan zoet water te kampen heeft.

Het zoute water vinden we bij de stad Tel Aviv, een geliefde badplaats. Hoewel we u al zoveel video's van Tel Aviv hebben laten zien, verdient deze video een plaats in deze serie. Hij begint anders dan de gebruikelijke video's van deze stad. Eerst zien we een groene weide met op de achtergrond de skyline van Tel Aviv. Pas daarna krijgen we de stad te zien, met het strand en de geofbrekers. Vooral de avondsfeer beviel me goed.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.