Video van de dag: Met de boot op het Meer van Galilea

Sunday, March 31, 2019 |  Dov Eilon
In Israël is men erg blij met de overvloedige regenval die deze winter ons heeft gebracht. Het waterpeil van het meer van Galilea is met bijna tweeënhalve meter gestegen. Een boottocht op het meer is nog leuker. De video van vandaag nodigt u uit om een paar minuten op de boot mee te varen, als een voorproefje van een toekomstig bezoek.

Door de vele regens van de laatste maanden is het waterpeil van het meer van Galilea deze winter behoorlijk gestegen. Het staat momenteel op 212,13 meter beneden zeeniveau. In november was de toestand van het meer nog erg slecht. Het eiland, dat wegens de aanhoudende droogte boven water was gekomen, steeds groter werd en al bijna een schiereiland was geworden, is nu bijna verdwenen, zoals te zien in onderstaand video.
. De sneeuw op de berg Hermon is nog niet gesmolten, en voor de komende dagen wordt zelfs nieuwe sneeuw verwacht, zodat het meer na deze prachtige natte winter eindelijk weer zijn normale vorm krijgt, zonder eiland.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.