Grote belangstelling bij begrafenis 'eenzame soldaat'

Friday, March 29, 2019 |  Dov Eilon
Alex Sasaki was zonder zijn familie vanuit de VS naar Israël gekomen om in het Israëlische leger te dienen. Hij was een zogenaamde 'eenzame soldaat' en diende in de Golani-eenheid. Hij werd begin van deze week dood aangetroffen in zijn woning.

Omdat hij helemaal alleen in het land was, werd het publiek op verscheidene Facebook-pagina's opgeroepen om hem en zijn ouders te eren en hem te vergezellen op zijn laatste reis. Ook het leger publiceerde een mededeling over de begrafenis, zodat zoveel mogelijk soldaten de ceremonie konden bijwonen.

Velen reageerden en verzamelden zich donderdagochtend op de militaire begraafplaats op de Herzlberg in Jeruzalem om de eenzame soldaat te eren voor zijn dienst aan het land. Meer dan duizend mensen, waaronder soldaten en burgers die Alex niet persoonlijk kenden, woonden de begrafenisplechtigheid bij. Zijn commandant, Yonatan Lux, sprak het Kaddish-gebed voor hem uit.

'Uw vrienden en commandanten zagen in u een inspiratie, een trouwe vriend die zijn verant­woorde­lijk­heid op de best mogelijke manier op zich neemt,' zei kolonel Itai Matak, commandant van het 12e Bataljon. 'Je bent naar Israël gekomen en hebt de moeilijke en zinvolle weg gekozen. Voor mij ben jij de belichaming van het zionisme. Je hebt rust en eenheid gebracht. We zullen ons jouw levensvreugde en glimlach herinneren, die zelfs in koude en zware nachten aanwezig waren'.

De ouders van Alex, Shelly en Steve, die uit de VS kwamen om afscheid te nemen van hun zoon, zeiden voor het graf: 'Wij begraven onze zoon in de aarde die hij zo liefheeft'.

Steun Israëls 'Eenzame soldaten'!

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.