Walmart op het overnamepad in Israël

Friday, March 29, 2019 |  David Lazarus
Het hoofd van Walmart was deze week in Israël, volgens een bericht op de Israëlische zaken-website CTech, om te spreken over investeringen van de detailhandelsreus in de Joodse Staat. Walmart CEO Doug McMillion, samen met een groep van senior ver­tegen­woordi­gers van het bedrijf, ontmoette Israëlische overheids­functio­naris­sen en bezocht lokale hi-tech startup bedrijven.

Vorige maand kocht Walmart Aspectiva, een in Tel Aviv gevestigde startup die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om enorme hoeveelheden online gegevens over de belangstelling van consumenten in producten te analyseren en te verwerken tot gepersonaliseerde aanbevelingen voor kopers.

Walmart's eerste samenwerkingsproject in de wereld van innovatieve Israëlische startups kwam afgelopen oktober, toen de in de VS gevestigde superstore keten een partnerschap aankondigde met Eko, een fascinerende nieuwe Israëlische interactieve multimedia-ervaring, die de kijker toegang geeft tot hoe het verhaal van een film zich zal ontvouwen. Volgens het CTech-rapport is Walmart van plan om 300 miljoen dollar te investeren in het baanbrekende Israëlische project.

De Israëlische zakenkrant Calcalist meldt, dat Walmart serieuze interesse toont om in de nabije toekomst een Israëlische tak van de winkelketen van de detailhandelsgigant te openen. Het bedrijf blijft uitkijken naar baanbrekende Israëlische software startups, nu het multinationale conglomeraat zich ontwikkelt tot een belangrijke speler op de e-commerce markt die nog steeds gedomineerd wordt door het Amerikaanse Amazon en het Chinese Alibaba.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.