Bijbels Blok wil christenen en Messiaanse Joden in de Knesset

Thursday, March 28, 2019 |  Redactie Israel Today
De algemene verkiezingen van Israël worden binnen twee weken gehouden en weinigen verwachten dat de vrijwel onbekende partij Bijbels Blok (גוש התנכי, goesh hatanachi) enige kans maakt om zetels in de volgende Knesset te winnen.

Toch is het feit, dat deze partij eindelijk bestaat en zich kandidaat stelt voor nationale verkiezingen, een belangrijke stap voorwaarts voor de lokale christelijke en Messiaans-Joodse gemeenschappen.

De officiële Knesset-lijst van de partij Bijbels Blokdie is opgericht door Dennis 'Avi' Lipkin, bestaat uit religieuze Joden, christenen en een Messiasbelijdende Jood, David Friedman, die werd geïnterviewd in het aprilnummer van Israel Today Magazine (bent u al a href=http://www.israeltoday.nl/nl-nl/abonneer.aspx target=_blank>abonnee?).

Net als alle 47 partijen die zich hadden geregistreerd voor de verkiezingen, kreeg de partij Bijbels Blok een klein budget en een minuut zendtijd om hun boodschap aan het publiek over te brengen.
Hier is een vertaling van de Hebreeuws­talige commercial, waarin Lipkin zegt dat het tijd is om christenen en zelfs Messiaanse Joden in de Knesset te krijgen.

'Beste burgers,

Na 2000 jaar lopen christenen en Joden naast elkaar door de straten van Jeruzalem. Een nieuwe christelijk-Joodse partij, het Bijbels Blok genaamd, wil zowel Joodse als christelijke burgers vertegenwoordigen, allen die geloven in Gods beloften aan het volk van Israël die in de Bijbel staan.

De partij zal evenveel stem geven aan Joden en christenen. De Joden [in de partij] zullen bestaan uit degenen die religieus, traditioneel en seculier zijn. De christenen [in de partij] zullen uit alle denominaties komen, evenals Messiaanse gelovigen.

Acht procent van de Israëlische bevolking bestaat uit niet-Joden, waaronder christenen, en zij zijn niet goed vertegenwoordigd. Dit is niet juist.

Ons doel is om een strategische Joods-Christelijke alliantie op te richten om op te komen voor alle Joden en Christenen over de hele wereld die geconfronteerd worden met de dreiging van terrorisme, en om de Joods-christelijke cultuur over de hele wereld en in de Staat Israël te behouden'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.