Video van de dag: Bat Yam, een rustige kustplaats

Tuesday, March 26, 2019 |  Dov Eilon
De video van vandaag toont ons indrukken uit de stad Bat Yam. De stad met bijna 130.000 inwoners, gelegen ten zuiden van Tel Aviv, werd in 1926 gesticht door pioniers uit Tel Aviv. Maar pas na de stichting van de Staat begon de stad te groeien door de vele immigranten. In 1958 kreeg Bat Yam de status van stad.

In de jaren negentig kwamen tienduizenden nieuwe immigranten uit de voormalige Sovjet-Unie naar de stad. Vandaag zijn ze goed voor 30 procent van de inwoners van Bat Yam. Bat Yam heeft ook talrijke nieuwe immigranten uit Frankrijk aangetrokken, en concurreert daarmee met de kuststad Netanyah.

Het strand in Bat Yam is nu nog leeg (Foto: Dov Eilon).

De stad heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. De strandpromenade werd volledig heringericht en in het zuiden werd een nieuwe wijk met moderne wolken­krabbers gebouwd. In de afgelopen jaren is er veel gesproken over de mogelijkheid om Bat Yam samen te voegen met Tel Aviv. Maar deze stap is nu uitgesteld tot de komende lokale verkiezingen in 2023. Bat Yam is zeker een bezoek waard. Vooral als je het aan het strand wat rustiger wilt hebben.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.