VN-Mensenrechtenraad veroordeelt Israël, niet Hamas

Sunday, March 24, 2019 |  Dov Eilon
Vrijdag was het weer eens zover. De Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties kwam bijeen om zoals ieder jaar een resolutie tegen Israël aan te nemen, waarin de Joodse Staat ervan wordt beschuldigd in de Gazastrook de mensenrechten te schenden en oorlogshandelingen uit te voeren.

In totaal 32 lidstaten van de VN-Mensenrechtenraad stemden voor de resolutie, waaronder Spanje als enig Europees land. Slechts 8 landen stemden tegen (Australië, Oostenrijk, Brazilië, Bulgarije, Tsjechische Republiek, Fiji, Hongarije, en Oekraïne) en nog 15 andere landen onthielden zich van stemming en zorgden er daarmee voor dat resolutie en de veroordeling van Israël werden aangenomen.

Wie niet werd bekritiseerd, is de terreur­organisatie Hamas, die de Gazastrook beheerst. De raket­beschietingen op Israëlische burgers werden met nog niet één woord genoemd.

In een door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken gepubliceerde video (zie boven) wordt de VN-Mensenrechtenraad bekritiseerd wegens zijn eenzijdige en onevenwichtige beslissingen. Het onderzoekverslag over de situatie in de Gazastrook en het gedrag van Israël zou niet alleen eenzijdig zijn, maar ook fouten bevatten. Het zou opgesteld zijn door personen zonder een relevante professionele achtergrond of begrip van de situatie.
Met het aannemen van de resolutie tegen Israël heeft de VN-Mensenrechtenraad zich tot zo goed als een handlanger van Hamas gemaakt.

In plaats van Hamas te veroordelen, geeft de VN Mensenrechtenraad UNHRC de slachtoffers de schuld.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.