ICNN-video: Gaza (8), Veel aandacht voor beveiliging

Sunday, March 24, 2019 |  Israel CNN
Op 12 en 13 november 2018 werd Zuid Israël bestookt met meer dan 460 raketten vanuit Gaza. Een ware 'rakettenregen'. Twee dagen later op 14 november kwam het IsraelCNN video team aan in Zuid Israël en reed samen met Ria Doekes van Yad L'Ami naar de grensstreek langs de Gazastrook. Zij maakten een serie opnamen die laten zien hoe is het om onder de terreur van Hamas aan de grens met Gaza te wonen, te leven en te werken.

In deel 8 ontmoeten we Ziv, hoofd beveiliging van kibboets Ha'arara, een dorp dat tegen de grens met de Gazastrook aan ligt. Hij vertelt over de sterk verslechterde situatie sinds Israël de Gazastrook verliet en Hamas de macht overnam.

Voor de beveiliging van de grensstrook maakt Israël gebruik van waarnemingen door zeppelins en drones met camera's. Daarnaast is er een muur in aanbouw, die – afhankelijk van de situatie – 30 tot 80 meter diep de grond in gaat, ter bescherming tegen tunnels. Een dure onderneming, evenals de raketten van het Iron Dome raketafweersysteem. Dit telt nu 12 batterijen, die op wisselende plaatsen staan opgesteld.

Ziv neemt ons ook mee naar plastic kassen, die door een jongeman uit de Gazastrook in brand werden gestoken, waarna hij in een boom wachtte op zijn arrestatie. In een Israëlische gevangenis zou hij een veel beter leven hebben dan in de Gazastrook.

Deze video van Israel CNN is zaterdagavond uitgezonden door Family7. Voor informatie over de inhoud kunt contact opnemen met Israel CNN

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.