Terrorist van Ariel gedood na vuurgevecht

Wednesday, March 20, 2019 |  Redactie Israel Today
De terrorist Omar Abu-Laila, die afgelopen zondag twee Israëli's vermoordde nabij Ariel, werd dinsdagavond door Israëlische veiligheidstroepen gepakt in een huis in het dorp Abwein bij Ramallah. Toen de soldaten het huis omsingelden, opende de terrorist het vuur. Tijdens het daarop volgende vuurgevecht werd hij doodgeschoten door de Israëlische militairen (video).

Daarmee komt er een einde aan een tweedaagse intensieve jacht op de terrorist. Onmiddellijk na de aanval begonnen soldaten van het Israëlische leger, ondersteund door de veiligheidsdienst, de grenspolitie en de Israëlische politie, hun zoektocht naar de terrorist. Daarbij werden de dorpen in de omgeving doorzocht.

Volgens berichten in de Arabische media zou het Israëlische leger het huis, waar de terrorist zich schuilhield, hebben opgeblazen. Tijdens de schotenwisseling en de rellen in het dorp (video) zouden elf Arabieren gewond zijn geraakt.

De terrorist Omar Abu-Lila.

Premier Benjamin Netanyahu prees de Israëlische veiligheidstroepen en zei: 'De lange arm van Israël zal iedereen bereiken die probeert zijn burgers en soldaten schade toe te brengen'.

Israëlische militairen kammen het terrein uit

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.