Jordaans parlementslid eert voortvluchtige terrorist

Tuesday, March 19, 2019 |  Redactie Israel Today
Terwijl in Israël de slachtoffers van de terreuraanval in Ariël worden begraven, prees een Jordaans parlementslid achter de sprekerslessenaar de daad van de 18-jarige Arabische terrorist Omar Abu Lila, die nog steeds op de vlucht is.

Khalil Hussein Atieh is een 60-jaar oud lid van het Huis van Afgevaardigden van het Jordaanse parlement. Hij onderbrak maandag de officiële gang van zaken en hield een korte rede voor het parlement: 'Ik zegen het Palestijnse volk, de inwoners van Jeruzalem en de vrouwen die de Al Aqsa-moskee in Palestina bewaken'. Hij ging staan, bracht de militaire groet en zei: 'Ik breng Omar Abu Lila de militaire groet voor zijn optreden nabij de stad Salfit op de Westelijke Jordaanoever, die tot de dood en verwonding van bezettingsmilitairen en burgers leidde'.

Vervolgens kwam er een stroom van scheldwoorden, waarmee hij Israëls veronderstelde pogingen om de Al-Aqsa-moskee op de Tempelberg te ondergraven, bekritiseerde. Ook riep hij de Jordaanse regering op om hun ambassadeur uit Israël terug te roepen en de Israëlische ambassadeur in Jordanië, Amir Weissbrot, uit te wijzen. Daartoe gebruikte de Jordaanse parlementariër een reeks antisemitische beledigingen op basis van passages in de Koran.

'De aanval (de terreuraanslag) vond plaats tijdens een spoedzitting van het Huis van Afgevaardigden, waarin de aanvallen van de bezetters tegen de Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem werden besproken. Ik eiste in mijn toespraak het wegsturen van de ambassadeur van de bezetting en noemde hem de ‘zoon van apen en zwijnen’”, aldus de afgevaardigde.

Zijn toespraak werd op de Facebookpagina van het parlementslid door veel mensen geprezen. Hij werd er onder meer een 'man van eer' genoemd.

Eerder hadden Palestijnse inwoners van de Gazastrook de aanvallen bij Ariel gevierd door het uitdelen van snoepgoed, zoals zij traditioneel doen na de moord op Joden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.