Bij aanslag gewonde soldaat buiten levensgevaar

Tuesday, March 19, 2019 |  Redactie Israel Today
De 19-jarige Israëlische soldaat Alexander Dvorsky, die ernstig gewond raakte bij de terreuraanslag bij Ariel, is niet langer in levensgevaar. Dit meldde het ziekenhuis waar de soldaat wordt behandeld dinsdagochtend.

Afbeelding: De plaats van de aanval, afgelopen zondag (Foto: Flash90)

Alexander volgde zijn broer en emigreerde van Moldavië naar Israël. Hij vestigde zich in de stad Nazareth Illit. Later kwamen ook zijn moeder en grootmoeder naar het land.

Hij ligt nog steeds op de intensive care in het Beilinson ziekenhuis, zijn toestand wordt beschreven als stabiel en er is geen gevaar meer voor zijn leven. Daarmee is hij de enige overlevende van de twee opeenvolgende terreuraanslagen van zondag.

Ondertussen blijven de Israëlische veiligheidstroepen jagen op de 18-jarige terrorist. Zijn ouders zeiden in een verhoor dat ze niets wisten over de bedoelingen van hun zoon. Volgens recente berichten wordt het net om de terrorist strakker en is het slechts een kwestie van tijd voordat hij wordt opgepakt.

Op zoek naar de terrorist

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.